Tupelointia ja MIELETÖN alennusmyynti

Tulipahan taas mokailtua – eikä varmaan viimeistä kertaa – tukirahojen kanssa. Pohjois-Karjalan taidetoimikunta myönsi alkuvuodesta 200 euroa sarjiksemme painatus-, postitus- ja markkinointikuluihin, mutta emme älynneet mainita hakemuksessa, että sarjista olisi tarkoitus myös julkisesti myydä (eivätkä taidetoimikuntalaiset ilmeisesti epäilleet että ”markkinointikustannukset” voisivat liittyä jonkinlaiseen kaupalliseen toimintaan), koska pidimme sitä jokseenkin itsestäänselvänä sarjakuvakustannustoiminnan osana. Toimikuntien myöntämiä valtionavustuksia ei siis saisi myöntää voitolliseen toimintaan.

Toimikunnasta tulikin sitten varoitteleva soitto kun viimekuussa jättämämme tilitys paljastikin sarjiksen myynnin tuoneen voittoa 21 euroa. Käytännössähän tuo voitto häviää samantien yhdistyksen menoihin, mutta koska laki on mitä on, joudumme maksamaan voiton taidetoimikunnalle, kuten myös tämän kuun aikana mahdollisesti kerääntyvän voiton 200 euroon asti.

Niinpä päätinkin, että vittu, jos kerran maksetaan, niin maksetaan sitten kunnolla. Joten sarjista saakin nyt tilata ilman postituskustannuksia tämän kuun loppuun, ja yli kolme kappaletta tilatessa saa lehdet 2 euroa kappaleelta.

Tai no, menköön kahdella eurolla kappale, oli yksi tai useampia.

Kauppa