Harhainvalta – Taideyhdistys Harha Ry:n yhteisnäyttely

2.11. – 29.11.2007

TAITEILIJAESITTELYT:

Eija Hänninen

”Olen syntynyt vuonna 1982 Kajaanissa. Valmistun keväällä 2008 kuvataitelijaksi. Erikoistun taidegrafiikkaan, mutta kuvanveistokin vetää puoleensa. Teokseni ”Sofia” kertoo esittää Bulgarian katukuvaa ja sen tunnelmaa. ”Menetetty” taas kertoo isoisovanhempieni raskaasta kodin menettämisestä. ”Hajoita” ja ”Hallitse” –teokset ovat omakuvia eri aikakausien tunnelmissa.”

Aleksi Martikainen

Aleksi Martikainen on v.1984 syntynyt kuvataidetta opiskeleva taidegraafikon alku. Hän on lähtöisin Savonlinnasta.
http://www.aleksimartikainen.com

Antti Pesonen

”Olen v.1984 syntynyt joensuulainen, pian valmis kuvataiteilija. Tekniikoina käytän pääasiassa piirtämistä tai maalausta. Vaikutteita haen mm. vanhain mestareiden teoksista ja populaarikulttuurista. ”

Jyrki Pitkä

Jyrki Pitkä on kolmekymppinen elokuva-alan sekatyöläinen, harrastuksina kuvataideopinnot ja okkultismi. ”Musta Risti”-teos jatkaa postmodernia hapuilua supermatismin ja historiallisen mystiikan maailmoissa

Henna Onnela (os. Kononen)

”Olen syntynyt vuonna 1982 Vieremällä. Opiskelen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa neljättä vuotta kuvataidetta. Olen ikään kuin puolivahingossa alkanut työstämään kolmiulotteisia teoksia. Vaikka työskentelytapani on kokeilevaa ja spontaania, tarpeen tullen minulta löytyy myös kärsivällisyyttä. Minulle tyypillinen räiskyvyys näkyy parhaiten piirroksissani. ”

Vesa Rahikainen

”Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa kuvataiteita. Viime aikoina olen tehnyt pääasiallisesti öljyvärimaalauksia. Työvälineeni maalatessa on palettiveitsi, jota käyttäen toteutan teokseni alusta loppuun. En käytä tärpättiä tai muita ohenteita, mistä seuraa hyvin materialistinen kädenjälkeni. Maalauksissani on pohjana yleensä kovalevy, joka kestää kangasta paremmin rajummankin palettiveitsen käytön. Kuvanveisto on jäänyt minulta hieman taka-alalle mutta tarkoituksena olisi pyhittää sille tuleva vuosi 2008. Veistoksissa minua yleensä viehättää enemmän muotokieli kuin teoksen sanoma.”

Aino Tervonen

”Olen 22- vuotias joensuulainen kuvataiteen opiskelija. Opiskelen viimeistä vuotta Pohjois- Karjalan ammattikorkeakoulussa, kuvataiteen koulutusohjelmassa. Ensi keväänä, neljän vuoden opinnot päättyvät ja valmistun kuvataiteilijaksi. Maalaaminen ja piirtäminen ovat minulle tärkeimmät taiteen tuottamisen muodot. Maalaan usein öljyväreillä ja käytän paljon lyijykynää. Hyväntuulisuus, iloisuus, huumori ja kepeys ovat tärkeitä elementtejä töissäni. Pyrin töilläni tavoittelemaan katsojissa hyväntuulisuutta. Aiheet töihini saan arjesta, ympäröivistä ihmisistä, kokemuksista ja muistoista. ”

Ville Uotila

”Olen 32-vuotias taidemaalari. Asun ja työskentelen tällä hetkellä Joensuussa, mutta olen kotoisin Hämeenlinnasta. Kuvataidetta olen opiskellut vuosina 2004 ja 05 Oriveden opiston kuvataidelinjalla. Käytän työssäni mieluiten öljyväritekniikkaa, mutta teen jonkin verran myös pastellitöitä, ja tulevaisuudessa aion ehkä opetella akvarellimaalauksen vaikean taidon. Tyylisuuntaukseltani olen lähinnä naivisti. Uusimmissa tyylikokeiluissani – joista teos ’Sodan kentät’ on hyvä esimerkki – lähestyn symbolismia ja konstruktivismia. Maalausteni aihepiiri ulottuu arkirealismista fantasiaan ja esittävistä aiheista puhtaisiin abstraktioihin.”

Antti Raatikainen

Olen Ylä-Savosta kotoisin oleva Joensuuhun muuttanut kuvataiteilija. Valmistuin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta kesällä 2007. Ilmaisutekniikoitani ovat maalaus ja kuvanveisto. Teoksissani käsittelen mielelläni yhteiskunnassa ja maailmassa ärsyttäviä ja kiperiä asioita, sekä inhimillistä elämäntodellisuutta ylipäätään. Ilmaisutyylini on kovaksi keitettyä

Kirsi-Marja Moberg

”Opiskelen ammattikorkeakoulussa Joensuussa kuvataidetta toiseksi viimeistä vuotta. Olen kiinnostunut useista kuvataiteen eri alueista ja aikomuksenani on opiskella eri tekniikoita myös valmistuttuani. Tällä hetkellä suurimmat kiinnostuksen kohteeni kuvataiteessa ovat akryylimaalaus, installaatiotaide, valokuvaus ja kuvankäsittely. Käsittelen usein teoksissani minuun vahvasti vaikuttavia asioita ympäristöstäni ja kokemuksistani. Pyrin tuomaan esille tunnetiloja ja aistimuksia. Olen kiinnostunut symboliikasta ja kätketyistä merkityksistä ja tämä näkyy monesti myös töissäni. Myös runojen ja tekstien kirjoittaminen on minulle tärkeä ilmaisumuoto ja henkireikä.

Anniina Mikkonen

Anniina Mikkonen on viimeistä vuotta kuvataidetta ammattikorkeakoulussa opiskeleva Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva 22-vuotias haaveilija. Tykkää hevosista, kaniineista ja oman kuvan maalaamisesta.

Vesa Taskinen

”Valmistuin Imatran taidekoulusta viime keväänä kuvataiteilijaksi. Pääaineenani oli grafiikka. Viime aikoina olen keskittynyt alkemistien ja erinäisten mystikkojen taiteen ja ideoiden soveltamiseen nykytaiteeseen ja tähän päivään. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Imatralla.”

Anni Arffman

Anni Arffman on sotkamolainen vuonna 1985 syntynyt kolmannen vuoden kuvataideopiskelija. Hänen töitään on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä ja viimeisin yksityisnäyttely oli keväällä 2007 Kajaanin Taidetalolla. Omin tekniikka Annille on maalaus, mutta toinen Harhainvalta-näyttelyn teoksista on tehty venäläisistä karamellipapereista. Työ kertoo taiteilijan Pietarin kokemuksista.

Joonas Laine

Joonas Laine on turkulainen 29-vuotias sähköasentaja. Harhainvalta on hänen toinen näyttelynsä, ja siinä esillä olevien teosten aiheita kuvaavat käsitteet työväenliike, ostalgia ja kitsch. Teosten valmistusmenetelmiä puolestaan kuvaavat DIY, rahanpuute ja carpe diem.

Harha kiittää lämpimästi:

Ilias oy.

Itä-Suomen Sisustus ja Väri Ky.

Joensuun Kaunis Koti Tuure Ky.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Connect with Facebook