Montussa nyt

Teatteri Montussa tapahtuu tällä hetkellä mitä mielenkiintoisempia asioita. Tilaa käyttävät vuorotellen Miika Nuutinen folk-jongleeraukseen ja Ylioppilasteatteri näyttelemiseen. Kummatkin esitykset ovat mitä nautittavampia taidekokemuksia, tai vähintäänkin viihdyttävää seurailtavaa.

Nuutisen esitys Kiertävän tarina yhdistelee jonkkaa, tarinointia ja kaikenlaisia vempeleitä hiukan hajanaiseksi, mutta mukavan kotikutoisen oloiseksi kertomukseksi kiertävän sirkuksen usein surullisenromanttisista hahmoista. Tarinoissa on siis hyvä henki, ja jongleeraus ym. temppuilu luontuu Nuutiselta niin näppärästi kuin alan ammattilaiselta voi vain odottaa. Esityksiä voi käydä katsomassa vielä 5.12., 7.12. ja 10.12. klo 18.00.

Pizza Vatikaani, kuva Asko AavamäkiYlioppilasteatterin esitys Pisarat V – Epätotuuskomissio kasaa viisi lyhyttä näytelmää kokonaisuudeksi. Näytelmien taso vaihtelee näin maallikon silmin hyvästä erinomaiseen, erinomaisuuden jäädessä päällimmäiseksi mielikuvaksi. Viihdyttävyysaspekti on kaikilla näytelmillä jokseenkin hallussa. Parhaimmillaan meininki on yksinkertaisesti hillitöntä.

Kokonaisuus on kuitenkin hiukan hajanainen: genret levittyvät aina tanssitaiteesta meta-teatterin kautta absurdiikkaan.

Totuus on liian objektiivinen ollakseen uskottava. On helpompaa uneksia siitä mitä ei ole, uskoa rakkauteen jota ei tunne, naamioida itsensä statuksella – tai vajota juoppohulluuteen. Illuusio vapauttaa. Epätotuuskomissio kertoo epätotuuden, ja vain epätotuuden, mitään todellista siihen lisäämättä. Epätotuuskomissio on rehellisesti epärehellinen.

Esityksiä vielä 8.12., 11.12., 12.12., 15.1., 16.1. ja 19.1. klo 18.00. Teatteri Monttu sijaitsee osoitteessa Niskakatu 16 A.