ILOVEYOU – Antti H. Raatikaisen valikoituja taidemaalauksia

ILOVEYOU - Antti Raatikainen 2009 - akryyli, akryylisiirto, alumiinifolio, 120cm x 72cmTaidekeskus Ahjossa on maalausnäyttely, jossa on taideteoksia Antti Raatikaisen viimeaikaisesta tuotannosta. Näyttelyn teemana on rakentuminen, joka voi ilmetä ympäristön rakentumisena sekä tunteiden tai tunne-elämän rakentumisena. ILOVEYOU viittaa erääseen kuuluisaan tietokonevirukseen. RAKASTANSINUA kirjoitettuna yhteen on kuin mekaanisesti toistaisi sitä tarkoittamatta mitään. Tämä kertoo viestiä ihmisten läheisyyden kaipuusta ja kiintymyksestä vailla rakkautta. Rakkaus ei tunnu siltä miltä sen eskapistisissa kuvitelmissa ajatellaan tuntuvan. Se tarttuu kuin virus ja kasvaa sisälle, koska rakkautta haetaan vailla hyväksyntää todellisista olosuhteista. Rakkaus kumpuaa sydämestä, eikä sitä muualta löydä.

Maalausjälki on rouheaa ja metallista, maalaustaiteen metallia. Vaikutelmaltaan rankat mutta rakentavat teokset eivät kanna valheellisen ylpeyden eikä imelän kauneuden leimoja. Akryylimaalauksissa on yhdistetty digitaalista ja perinteistä kollaasia kovalevypohjille. Iso osa näyttelyn teoksista on ollut esillä Helsingissä Rööperin Taidesalongissa. Mukana on myös uutta tämän vuoden tuotantoa.

ILOVEYOU on Raatikaisen neljäs yksityisnäyttely Joensuussa. Nuori taiteilija on järjestänyt näyttelyitä vuodesta 2006 lähtien. Hänen teoksia on ollut mukana myös alueellisissa jyrytetyissä näyttelyissä. Hän on myös Taideyhdistys Harhan puheenjohtajana toista kautta. CV löytyy kokonaisuudessaan taiteilijan verkkosivuilta.

Näyttely on avoinna Taidekeskus Ahjossa osoitteessa Kirkkokatu 23, 80100 JOENSUU tiistaista perjantaihin klo 12–18 ja lauantaista sunnuntaihin klo 12–15. Taiteilijan nettisivut www.anttiraatikainen.com