Niina Halonen: grafiikkaa,
Ritva-Liisa Virtanen: No walls more honeybees

2.7. – 31.7.2010

Sininen huone

Niina Halonen: grafiikkaa

Halosen toisessa yksityisnäyttelyssä on esillä hänen uusimpia grafiikan töitään. Kaikki näyttelyn teokset on tehty viimeisen vuoden sisällä. Koivusarja syntyi mielenkiinnosta koivun rungon pintarakenteeseen. Kesä sarja muotoutui hiljalleen viime kesän aikana Kiihtelysvaaran Kuusjärven maiseman tutkiskelun tuloksena.

Teokset ovat aiemmasta poiketen suurikokoisempia sekä värikkäämpiä ja aiheiltaan Halonen on siirtynyt itsetutkiskelusta maisema-aiheisiin. Viime aikoina Halonen on syventynyt japanilaiseen vesiväripuupiirros tekniikkaan,  ja aikoo jatkaa puupiirrosten parissa myös tulevaisuudessa.

Ikoni huone

Ritva-Liisa Virtanen: No walls more honeybees

Valkoisen talon puutarhassa on mehiläispesiä. Suurlähetystöjen pihoihin hankitaan mehiläispesiä. Suomen Tasavallan presidentti asutti pohjoismaisia mehiläisiä Kultarantaan. Mehiläisten merkitys elämän säilyttäjinä on viimein tajuttu Yhdysvaltojen laajojen mehiläiskatojen myötä. Syy katoihin on edelleen mysteeri, onko syynä geenimuunnellut kasvit, myrkyt, kännykkäsäteily, armeijan tutkat, mehiläisten uusi sairaus?

Mehiläisiä olen hoitanut 30 vuotta. Kymmenissä näyttelyissäni mehiläiset ovat olleet teemana. Teoksissani olen käyttänyt mehiläisteemaa ja mehiläisvahaa yli 25 vuotta, kennoissa olevat muovisotilaat ovat tulleet pelottavan todeksi viime vuosina. Onko pieni mehiläinen indigaattori, joka kertoo ihmisten kohtalo?

Taitelijana voin osallistua töilläni vastustamaan sotia ja muureja.

www.imagesagainstwalls.com , jossa olen mukana galleristi/kuraattori Tina Schelhornin kutsusta

Tämän näyttelyn nimi, more honeybees on omalta osaltani käynyt toteen. Mehiläisemme ovat tänä parveilukesänä parveilleet ahkerasti ja parvia on haettu kyliltä.