Niina Mantsinen: “Soittakaa poliisit”
Färsaaret: “Pyhä leluhalko ja muita valveunia”

3.8 – 31.8.2010

Niina Mantsinen ”Soittakaa poliisit”

”Soittakaa poliisit” on keväällä 2010 Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta muotoilijaksi valmistuneen Niina Mantsisen ensimmäinen yksityisnäyttely, jossa on esillä kuluneiden kahden vuoden aikana syntyneitä tekstiilitaideteoksia. Osa teoksista on ollut yhteisnäyttelyissä eri paikkakunnilla Pohjois-Karjalassa, sekä Kanadassa maailmanlaajuisessa jyrutetyssa tekstiilitaidenäyttelyssä.

Teoksissaan Mantsinen yhdistää kahta toisistaan täysin poikkevaa taiteen lajia : katu-ja tekstiilitaidetta. Kaduilla näkyvät spraymaalein maalatut graffitit ja tagit ovat muuttuneet pehmeiksi ja lämpimiksi teksiilitaideteoksiksi samalla haastaen katsojan pohtimaan laittoman ja laillisen taiteen rajoja ja arvoasetteluja.Kuinka suhtautua graffitiin, joka onkin muuntautunut ryijyksi?

Färsaaret ”Pyhä leluhalko ja muita valveunia”

Edessäsi miniatyyrimaisemia. Isännän ja ryhävalaan pohdinnot elämästä ja jostain muustakin. Eläviä ja hengittäviä saaria – omia ekosysteemejänsä. Syö herneitä!

Färsaaret on 23-vuotias ”laiha poika Lappeenrannasta”, joka täten on myöskin änkeemässä jalkaansa ensikertaa taidenäyttelyn oven väliin esillepanijana. Harhassa on elokuussa esillä niin kaksi-,kolme kuin neliulotteistakin kädenjälkeä kahden vuoden ajalta. Näyttelyn töihin on ammennettu vaikutteita tieteellisestä proosasta ja infografiikasta.

Elämän monimuotoisuuden ja ainutlaatuisuuden  käsittämisen tunnekuohua silauksella voimakasta unien kokemista. Ripaus huumoriakin.

Avajaistilaisuudessa lappeenrantalainen työstää LIVENÄ.