Selina Tuomaala, Mari Rantakare, Kati Ranta: Näyttely Rivissä

5.-29.10.2010

Rivissä

Reilu vuosi sitten Savonlinnan okl:n kuvataiteen lehtori haastoi opiskelijan ja entisen kuvataiteen lehtorin yhteisprojektiin, jonka lopputulos, Rivissä-näyttely, on nähtävillä lokakuun ajan Galleria Harhassa. Idea yhteisestä näyttelystä syntyi kuvataiteen opetuksen yhteydessä, mutta näyttelyssä nähtävät teokset on työstetty vapaa-ajalla.

Rivissä oli nähtävillä syyskuun kaksi ensimmäistä viikkoa Savonlinnassa Galleria Pinnassa. Näyttelyn tuominen Joensuuhun on kannanotto Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksen OpeArt- linjan lakkauttamisuhkaan.  Kolmikko Tuomaala, Rantakare ja Ranta ovat huolissaan lakkauttamisaikeista ja haluavat viestiä linjan olemassaolon tärkeydestä. Tekijät haluavat tehdä koko Savonlinnan kampusta näkyväksi Joensuussa, missä sitä koskevia päätöksiä
pääasiassa tehdään.

Näyttelyssä on esillä muun muassa maalauksia, valokuvia, kollaaseja ja vahaliitutöitä. Kolme erilaista tekijää ovat  jokainen lähteneet liikkeelle samasta pisteestä: he poimivat marrakuussa 2009 lehdistä ja kirjoista tekstirivejä ja  muuttivat ne kuviksi.Käytetyt tekstit vaihtelevat lehtiotsikoista runoihin. On mielenkiintoista nähdä, miten yksi ja sama teksti voi synnyttää hyvin erilaisen tulkinnan ja kuvataiteen tuotoksen.

Selina Tuomaala, Mari Rantakare, Kati Ranta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Connect with Facebook