merja ihanus-hänninen – Onni, akvarellimaalauksia

2.1. – 30.1.2010

akvarellimaalauksia paperille ja akvarellikankaalle

”Näyttelyni teemaksi ja nimeksi muotoutui ONNI. Pohdin ajatusta onko tämän päivän lapsella käsillä tekemisen onnea, vai tuleeko nykylapsi onnelliseksi ainoastaan tekniikan ja bitti-avaruuden kautta ja sen avulla? Käsittelen sanaa ONNI teoksissani käsillä tekemisen, sekä satumaailman avulla ilmaistuna.

Näyttelytilan ensimmäiseen huoneeseen olen työstänyt akvarelleja paksulle, 640 g/m2 paperille. Olen maalannut satulintuaiheisia kuvia, joissa onni esiintyy rauhallisena, aineettomana asiana. Hetki päivälevolla, suojassa auringon paahteelta, lehvän alla. Kruununperillisen saaminen hallitsijapariskunnalla ja kahden lintusen keskinäinen onni kukkameren keskellä, se on satumaista onnea se. Näyttelytilan toiseen huoneeseen olen maalannut lapsia eri harrastustensa parissa. Materiaaliksi valitsin akvarellikankaan, joka on pingotettuna kiilapuille. Teosten aiheina ovat mm. pikkutyttö virkkaamassa itselleen ketjusilmukoilla essua, pienen pojan velmuileva ilme postimerkkikirjan takaa. Musikaalisesti suuntautunut lapsi kuulee musiikin päässään, vaikka hän näppäilisi vain pöydän pintaa sormillaan, niin vahva on lapsen mielikuvituksen voima. Tämä mielikuvituksen voima pursuaa lapsen päästä ja täyttää hänen maailmansa ja ruokkii lasta. Ajatuksenani on ollut ilmaista lapsen iloa ja onnea, jonka hän kokee, kun hän paneutuu harrastukseensa koko luomisvoimallaan ja sydämellään.”

Merja Ihanus-Hänninen on kuvataiteen ammattilainen, joka myös työskentelee galleristina ja taidekasvattajana. Hänen päätekniikkansa on akvarellimaalaus, mutta sen lisäksi hän työskentelee öljyväreillä, keramiikan ja grafiikan menetelmillä. Hänellä on ollut useita koti- ja ulkomaisia näyttelyitä. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän toimii tuntiopettajan Mikkelin ammattikorkeakoulussa ja Etelä-Savon ammattiopistossa. Hänen työskentelynsä painopiste on lapsissa ja nuorissa. Tammikuussa 2011 avautuva näyttely on toinen yksityisnäyttely Joensuussa, hänen synnyin- ja opiskelukaupungissaan. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta keväällä 2010.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Connect with Facebook