Annuska Dal Maso – Tarinoita Keralasta

1-30.1 2012

Tarinoita Keralasta on näyttely joka kiteyttää ja kertaa Annuska Dal Mason residenssiajan projekteja Intian Kochissa.

Dal Maso vietti kuukauden Intiassa, Keralan maakunnassa, Kochin kaupungissa helmikuussa 2011.

Tuon kuukauden aikana hän toteutti useamman projektin joista osa on nyt esillä tässä näyttelyssä.

Sarjan Tarinoita Keralasta kuvissa Dal Maso on dokumentoinut Kochin ja Keralan jokapäiväistä elämää, tarkkaillut sivusta ja kuvannut näkemäänsä. Näiden arkisten kuvien rinnalla olevat mustavalkokuvat kertovat omaa historiallisempaa tarinaansa. Dal Maso teki yhteistyötä paikallisen Lokadharmi teatterin kolmen näyttelijän kanssa. Dal Maso oli valinnut viisi kansantarua joita hän lähti yhdessä näyttelijöiden kanssa työstämään kuviksi. Kuvissa painotetaan tarinan tunnelmia ja tunteita ei niinkään kerronnallista kuvitusta. Tarinat joihin kuvat perustuvat ovat luettavissa galleriassa. (Englanniksi)

Dokumenttikuvat ja mustavalkokuvat muodostavat kontrastin keskenään ja puhuttelevat katsojaa syvemmältä kuin pelkät maisemakuvat Intiasta.

Kukat sarja on Dal Mason tekemä kuvasarja jossa on lähestytty Intian kukkia vanhojen kasvitieteellisten taulujen inspiroimana. Dal Maso on kerännyt ja kuvannut Kochin luonnosta löytämiään kasveja ja kuvannut niitä yksityiskohtaisesti ja tehnyt niistä melkein maalauksen omaiset taulut.

Kokonaisuudessaan näyttely kertoo pienen palasen Keralan ihmeistä, eipä kuukaudessa paljoa enempää ehtinyt kokemaankaan.