Giga Gigolashvili (Sininen huone), Eeva Myller – Puun takaa (Ikonihuone)

1.8.-31.8.2012

sininen huone

Giga Gigolashvili

Giga Gigolashvili (s.1987) tuo galleria Harhaan värikkään tuulahduksen Georgiasta. Gigolashvili on kasvanut Tbilisissä, Georgiassa, perheessä jossa maalia, teoksia ja lankaa oli joka puolella. Hänen vanhempansa ovat taiteilijoita, perinteisen kuvakudoksen kudonnan ammattilaisia. Gigolashvili opiskelee tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa, Joensuussa, muotoilijaksi.

Giga Gigolashvili kanavoi huolet ja kokemukset kankaalle tai paperille. “Minulle taide ei ole pakoa todellisuudesta. Taiteen avulla voin jakaa tunteita, ymmärrystä ja ehkä jopa auttaa katsojia löytämää palan itsestään koodattuna ja kryptattuna kankaalle, paperille, tapetille, seinään, puuhun ja niin edelleen.”

Gigolashvilin värikylläisissä teoksissa voi kiivaasti kiemurtelevan viivan lomasta löytää piilotettuja kuvia. Teoksien aiheet tulevat elämästä “Anything goes”: intohimo, rakkaus, häpeä, kunnioitus, ymmärrys ja havainnointi.

ikonihuone

Eeva Myller

Eeva Myllerin teoksille on ominaista erilaisten taidegrafiikan menetelmien luonteva yhdistäminen. Hänelle puu on tärkeä. Lehdetön puu tuo esille puun rakenteen, oksien kauniin ornamentiikan. Puun ornamentiikka on joko geometrinen abstraktio tai pelkistetty luonnon aihe. Puun takaa-näyttely tuo puun esille yksilönä, osana suurta metsää.

Liperiläinen Eeva Myller työskentelee Joensuun grafiikan pajalla.