SEITSEMÄS UNIVERSUMI – Taideyhdistys Harha ry:n 7-vuotisnäyttely

2.-30.12.2012

Avajaiset la 1.12 klo 18, Jouni Tampio lausuu runoja

Galleria Harha tarjoaa joulukuun ajan sukelluksen Seitsemänteen Universumiin. Maailmankaikkeudesta otetaan reilu askel kohti tuntematonta kun 22 taiteilijaa tuo esille oman näkemyksensä siitä mihin fysiikan menetelmät loppuvat. Näyttelyssä siirrytään galaksien tuolle puolelle maalausten, piirrosten, grafiikan ja veistosten avulla. Seitsemännen Universumin alle teoksensa ovat tuoneet niin aktiiviharhalaiset, uudet harhailijat kuin taideyhdistyksen perustajajäsenetkin. Tekijöitä on joensuulaisten lisäksi muualtakin Suomesta.

Harhalaiset ovat rakentaneet näyttelytilan helpommaksi lähestyä vastapainoksi näyttelyn suureelliselle nimelle. Harhalaiset toivovat, että kävijät tuntisivat olonsa kotoisiksi ja viettäisivät aikaa taide-elämysten parissa. Näyttelyvieras voi varautua monitulkintaisiin teoksiin, jotka vaativat syvällistäkin tarkastelua.

Vuodesta 2005 Joensuun taidekentällä toiminut Taideyhdistys Harha on yhteenliittymä taiteilijoita ja taiteenystäviä, jotka haluavat tuoda esiin mielenkiintoista, hämmentävää, tunteisiin ja ajatuksiin vaikuttavaa taidetta. Harhalaiset ovat mm. tehneet taidetta 24 tuntia putkeen Taidekeskus Ahjossa, maalanneet julkisilla paikoilla sekä järjestäneet tapahtumia yhdessä eri taiteilijatahojen kanssa. Toiminnan kantavana voimana on viikoittainen kokoontuminen, vertaistuen nimelläkin kulkeva juttutuokio, jossa kehitellään ideoita ja keskustellaan taiteesta.

Galleria Harha
Kauppakatu 44, Joensuu
Galleria avoinna ti, ke, pe, la, su 11-15, to 11-19, ma suljettu