”Harhanäkyjen” synnystä

Liittyessäni taideyhdistys Harhan toimintaan jäsenenä keväällä 2008, yhteisömme tiedotuskanava – harhalogi – toimi ja oli toiminut aktiivisesti alle kahdenkymmenen silloisen jäsenen vapaana kirjoitusalustana jakaen vinkkejä, mielenkiintoisia linkkejä taiteeseen liittyen sekä ihan jäsenten omia ajatuksia varten.

Näihin päiviin harhalogi on muotoutunut erilaisten tapahtumien – jäsenten yhteisten näyttelyjen sekä muun Harhan nykyisen toiminnan – tiedotuskanavaksi seuraajillemme. Tämän vuotisen Harhan jäsenten 10-vuotisryhmänäyttelyn jälkeen heräsi idea, miltä vaikuttaisi yhdistyksen jäsenten ajatusten ja taiteenteosta kertovien kuvien, videoiden, sarjakuvien, tekstien ym. tuominen jälleen harhalogiin taiteen seuraajien tulkittavaksi.

Nykyisenä puheenjohtajana esittelin idean vuosikokouksessamme, ja tiedote blogin aukaisemisesta tulevan ryhmänäyttelyn osallistumiskanavana lähti jäsenille sähköpostilla 1.6.2015. Ehkä nyt kuukauden jälkeen mahdollisuudesta jäsenille kirjoittaa blogiin on paikallaan kirjoittaa nämä pienet avaussanat blogille, joka löytyy sekä ainoasta ja autenttisesta harhalogista että blogista ”Harhanäkyjä”, johon tulevat vain nämä uudet, seuraavan vuoden tai puolentoista aikana toivottavasti kertyvät tekstit, kuvat, kuvailut ja mielipiteet.

Ajatuksena on, että näistä blogin artikkeleista voisi koostaa tulevan ryhmänäyttelyn ehkä vuonna 2016 tai 2017. Taideyhdistys Harhalla on ollut tapana järjestää vuosittain jäsenten yhteinen ryhmänäyttely, joita tähän mennessä on kertynyt kymmenen. Tällä kertaa jäsenet varaavat osallistumisensa ryhmänäyttelyyn ilmaisemalla taidettaan, ajatuksiaan taiteesta tai avaamalla työskentelymetodejaan tähän blogiin. Mukana on varmastikin jäseniä taideyhdistyksen alkuajoilta, kuten myös uusia Harhan jäseniä. Toiset ovat olleet mukana yhdistyksessä vuoden, osa koko sen yli kymmenenvuotisen historian ajan.

Risteilevätkö nämä ajatukset jotenkin? Tuleeko uusia oivalluksia jollekin blogista? Se jää nähtäväksi, ja jos haluat seurata millaiseksi ”Harhanäkyjä” lopulta muodostuu, sinun kannattaa seurata tätä blogia!

Nykyinen puheenjohtaja,
Juha Kettunen,
Taideyhdistys Harha ry