Vaiettu Harha- lyhytelokuva

Taideyhdistys Harhan nykyisten aktiivisten jäsenten löydettyä vinkin perusteella alkuperäisjäsenten 12 vuotta aiemmin kirjoittama elokuvakäsikirjoitus Vaiettu Harha Kansallisarkistosta, ryhtyivät he taideyhdistyksen toimintaperiaatteiden mukaisesti muokkaamaan kirjoitettua tekstiä kuvaksi, liikkeeksi ja ääneksi lyhytelokuvan muodossa.

Elokuva on toteutettu nollabudjetilla jäsenten innostuksen voimalla. Niin elokuvan tunnusmusiikki, editointi kuin puvustus, lavastus ja koreografia ovat Harhan jäsenten aikaansaannoksia. Yhdistys ja sen jäsenten lahjakkuus ei rajaudu siis pelkästään kuvataiteisiin. Ainoastaan lyhytelokuvan kuvaaja ja vierailevia näyttelijöitä pyydettiin yhdistyksen ulkopuolelta.

Yhteistyökumppaneiksi elokuvan toteutukseen pyydettiin DiKu-hanke, digiä ja kulttuuria / Pohjois- Karjalan Mielenterveydentuki Ry, Taidekeskus Ahjon kannatusyhdistys ry ja SAMIedu/taideteollisuusalan/teatteritekniikka. Elokuva juhlii ihmismielen kauneutta ja moniulotteisuutta – sitä mihin kaikkeen se on kykenevä.

Elokuvaa esitetään Taidekeskus Ahjon Kytö-tilassa 24.3.-14.4.2019 välisenä aikana.